Alles in huis om de klus te klaren

Barneveldse Kraanverhuur. Daar staat BKV voor en daar zijn we trots op. Wat ooit begon als klein eenmansbedrijf in het buitengebied van Barneveld, is nu uitgegroeid tot een specialist die in heel Europa gevraagd wordt voor hijswerk. Zeker als het om complexe opdrachten gaat, doen bedrijven graag een beroep op BKV.

Dat heeft te maken met twee dingen: we doen ons werk vakkundig, snel en precies én we kunnen gebruik maken van jaren ervaring. We hebben alles in huis om de klus goed te klaren.

Onze rijke geschiedenis

Halverwege de jaren ’60 van de twintigste eeuw startte Chris Dey zijn eigen smederij. Omdat hij voor zijn opdrachten regelmatig een kraan nodig had, bouwde hij die zelf in 1969. Al gauw volgden er ook opdrachten voor hijswerk. Daarmee legde Dey senior het fundament onder het huidige familiebedrijf, dat in de jaren ’80 de naam Barneveldse Kraan Verhuur (BKV) ging dragen. Het kranenpark breidde uit, het aantal opdrachtgevers en type opdrachten nam toe. BKV vestigde haar naam als expert in hijswerk.

Die naam houdt BKV nog altijd hoog. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door de tweede generatie. De vier broers Dick, Henry, Albert en Daan kregen het vak met de paplepel ingegoten en bouwen nog steeds verder aan BKV. Het kranenpark –dat ooit begon met een 18-tons kraan- telt een grote diversiteit aan kranen, waaronder een 750 tons kraan. Een team van vakbekwame machinisten staat dagelijks klaar voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. De expertise van het smidswerk hebben we in huis gehouden. In onze werkplaats (ver)maken we zelf ons hijsgereedschap.