‘OP ELKAAR INGESPEELD’

Vandaag met elkaar een reusachtige hijslast op z’n plek zien te krijgen. Millimeter voor millimeter, vertrouwend op elkaars aanwijzingen, in uiterste concentratie. En vrijdagmiddag samen de frikandellen uit het sissende vet hijsen, sterke verhalen uitwisselen en een biertje drinken. Dat hoort bij elkaar. Genieten van het teamwork, werken met oog voor elkaar. Dat is typisch BKV. We zetten elkaar in de kantine gerust een keer voor schut. Maar als het erop aankomt, zíjn we er voor elkaar. Dat is collegialiteit op z’n best!

VAN KARTBAAN TOT SINTERKLAAS

Bij BKV helpen we elkaar. Kom jij bijvoorbeeld als machinist laat terug van een klus en heb je nog wat op te ruimen, dan is er al gauw een collega die je komt helpen. We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar. Voor het werk, de klant, de omgeving. Samen uit, samen thuis.

Ook letterlijk trouwens. Onze personeelsvereniging (’t Hijsblok) organiseert regelmatig uitjes en gezellige momenten. De ene keer razen we over de kartbaan, de andere keer steken we de barbecue aan. En natuurlijk zijn er de vaste momenten waarop we met z’n allen bij elkaar komen. Sinterklaas bijvoorbeeld, waarbij je kinderen ook welkom zijn. Of Kerst, dat we samen met je partners vieren. Reken maar dat bijna iedereen er dan is.

Weet je wat er ook bij onze bedrijfscultuur hoort? Dat we elkaar erop aanspreken als er iets goed of fout gaat. Gewoon, een duim omhoog. Of een goedbedoelde hint. Een welgemeend complimentje. Of een puntje van aandacht. Dat helpt ons om gezamenlijk goed werk te leveren. En los daarvan: zo ga je toch gewoon met elkaar om?

‘De overeenkomst tussen een pittige klus en een krat bier? Je deelt ‘m samen…’